5 NAP JEJUN: SEOGWIPO

Akkor utazzunk... 😍


Jeju.. Korea Hawaii-ja.. kétség sem fér hozzá, ez a legjobb hasonlat! (bár csak elképzeléseim vannak arról, hogy Hawaii milyen lehet.. 😅) Egyértelműen melegebb az éghajlat a kis szigeten, tele van pálmafákkal, szép strandokkal, vízesésekkel és sok sok tengeri kajával.

Nem csoda, hogy a koreaiak előszeretettel jönnek nyaralni, kikapcsolódni ide! (a repülőgép most is tele volt) Annyit azonban hozzá kell tenni, hogy ezeknek megfelelően az ára elég borsos az itt tartózkodásnak..



Mivel itt Koreában nincsen tavaszi/őszi szünet az egyetemen, sajnos be kellett áldozzunk pár előadást a héten.. (ami azért merész, mert 2-3 hiányzás után automatikus bukás jár..)
Ezért okosan, kedd estére vettünk repjegyet, aminek köszönhetően pár órát megmentettünk, a késői érkezés viszont egy kis gyaloglást hozott magával. Hehe.. úgy adta az élet, hogy a transzfer buszunk már nem közlekedett ilyen kései órákban.. 😄 Így az első küldetésünk volt, hogy megtaláljuk a szállást.


5 napot elég kevésnek ítéltünk meg egy ilyen csodás helyen, ezért úgy döntöttünk, hogy nem pazaroljuk az időnket. Reggeltől estig kirándultunk és jártuk a szebbnél szebb helyeket, kezdve egy mini sziget kapcsolattal (?😅) tőlünk kb. negyed órányira.


Úgy bizonyult, hogy a szállásunkat bölcsen választottuk meg, mivel relatíve a központban volt és egyben a tengerparton is, tehát közel voltunk mindenhez, amit érdemes megnézni.

Amúgy honnan tudja az ember lánya, hogy mégis mit érdemes megnézni? - nos, még a reptéren ügyesen összekukáztunk vagy 30 szórólapot, amikből nehezen, néha fordító segítségével válogattunk. -


Ami gyönyörű volt és kihagyhatatlan, az két szuper vízesés! (sajnos csak az egyikről van jó képem, mert csak utólag néztem, de a másikba mindig belelóg egy muki.. bocsesz 😅)

Szerencsére a nap folyamatosan sütött és vagy 10 fokkal melegebb volt itt, mint Seoulban. ez a jóidő bónusz volt az élvezetekre, mivel úgy készültünk, hogy borús és esős idő lesz.. (nem kell aggódni, sok vastag pulcsi meg esőkabát nyomta a bőröndöt feleslegesen.. 😄)

Cheonjiyeon Waterfall

A szállásadónkat még indulás előtt meginterjúvoltuk, hogy mégis hol vannak azok a jó kis cseresznyefavirágos helyek amikről hallottunk, mert nagyon szeretnénk látni, de eddig nem sokba botlottunk bele. Mire egy fél mosollyal az arcán ugyan, tájékoztatott minket arról, hogy arra bizony még 1,5-2 hetet várni kell.. 💔

Megj.: A "nem olcsó" utazás időpontját egy bizonyos cseresznyefavirág fesztivál köré igyekeztünk szervezni.. amiről úgy gondoltuk, hogy Seogwipo-n lesz..
Tévedtünk? 😶

Seogwipo-n töltött 2 nap összefoglalója 3 és fél percben: 😉
https://www.youtube.com/watch?v=zkVaZfYk4Ik

Csenge

Megjegyzések

  1. Korea úgy tűnik, hogy jó hely kirándulni. Mi a helyzet az itteni árakkal, minden drága Magyarországhoz képest? Pénzt takarítok meg a következő utamra, és jó lenne információt szerezni egy itt élő embertől. Egyébként, ha érdekel a közgazdaságtan és a pénz (haha), ajánlom ezt a platformot https://www.ratingfx.com/instaforex

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése